петък, 2 януари 2015 г.

НЕС КАФЕ ТОРТА



 ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
3 ЯЙЦА
3 С.Л.ЗАХАР

3 С.Л.БРАШНО
1 С.Л.КАКАО
1 БАКПУЛВЕР
6 С.Л.СМЛЕНИ ОРЕХИ

2 БЕЛТЪКА
1 С.Л.ЗАХАР

ЗА СИРОПИРВАНЕ НА БЛАТА:

3 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
5 С.Л.РОМ

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

700 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 ПАКЕТЧЕТА ПУДИНГ ВАНИЛИЯ/ВСЯКO 37 ГР./
120 ГР.ЗАХАР
2 ЖЪЛТЪКА
3 С.Л.НЕС КАФЕ

150 ГР.МАСЛО/НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА/

ПРОДУКТИ ЗА ГЛАЗУРА:

200 ГР.ТЪМЕН ШОКОЛАД/66 ПРОЦЕНТА КАКАО/
400 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

РАЗБИЙТЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ СЪС ЗАХАРТА.
В ДРУГ СЪД СМЕСЕТЕ БРАШНО,КАКАО,БАКПУЛВЕР И СМЛЕНИ ОРЕХИ.РАЗБЪРКАЙТЕ ПРОДУКТИТЕ И ГИ ДОБАВЕТЕ КЪМ  РАЗБИТИТЕ ЖЪЛТЪЦИ.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА ГЪСТА СМЕС ДОБАВЕТЕ РАЗБИТИТЕ БЕЛТЪЦИ С 1 С.Л.ЗАХАР.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ИЗСИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА/22 СМ./ С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.
ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУС.ГОТОВИЯТ БЛАТ ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.ВЪРНЕТЕ БЛАТА ОТНОВО ВЪВ ФОРМАТА,И СИРОПИРАЙТЕЕ С ПРЯСНО МЛЯКО И РОМ.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

СЛОЖЕТЕ 500 МЛ.ОТ ПРЯСНОТО МЛЯКО И ЗАХАР НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ.
В ОСТАНАЛИТЕ 200 МЛ.РАЗТВОРЕТЕ ПУДИНГА И ЛЕКО РАЗБИТИТЕ ЖЪЛТЪЦИ.
ВЪВ ВРЯЩОТО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ НЕС КАФЕ И СИПЕТЕ ПУДИНГОВАТА СМЕС.
БЪРКАЙТЕ НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС.
ОСТАВЕТЕ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ ДА ИЗСТИНЕ ПОКРИТ СЪС СТРЕЧ ФОЛИО.
КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ ЛЕКО РАЗБИТО МАСЛО НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.
СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ В/У СИРОПИРАНИЯ БЛАТ.ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ДА СЕ СТЕГНЕ.

ПРИГОТВЯНЕ НА ГЛАЗУРАТА:

СИПЕТЕ СМЕТАНАТА В СЪД И СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ИЛИ НАСТЪРГАН ШОКОЛАД.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА,И БЪРКАЙТЕ ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА ШОКОЛАДА/АЗ СЛОЖИХ И ЕДНО ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН ЗА ПО СИГУРНО,КАТО ГО НАКИСНАХ  С 2 С.Л. ВОДА/.
ОСТАВЕТЕ ГЛАЗУРАТА ДА ИЗСТИНЕ И Я СИПЕТЕ В/У КРЕМА.ВЪРНЕТЕ ТОРТА В ХЛАДИЛНИК 3-4 ЧАСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









4 коментара:

  1. Много вксна ми се вижда, Ваня! За много години!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Веси.За много години!

    ОтговорИзтриване
  3. Да разбирам ли че на 3-те яйца белтъка остава и не се използват. Тортата изглежда чудесно и искам да я направя и за това питам. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  4. 5 белтъка де разбиват с 1 с.л.захар,и се добавят към сместа за блата.И остават двата жълтъка който се добавят в крема.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...